Van Verzorger naar TV-Presentator

Online: 08-07-2018.
Ron Boszhard heeft op televisie nooit de successen gekend die zijn broer Carlo heeft gehad. . . ..  Het lukte hem aanvankelijk niet eens om een baan te scoren bij de tv. Terwijl Carlo furore maakte in Hilversum, heeft Ron nog tien jaar met bejaarden in Amsterdam-Noord gewerkt. Maar ook zat hij een tijdje in de psychiatrie. “Op een dag moest ik een meisje in de isoleercel stoppen. Ze hoorde de stem van God zeggen dat ze mij moest wurgen. Het is mislukt, zoals je ziet, maar het was de druppel.“

Boszhard vertelt in Het Parool dat hij er toen he-le-maal klaar mee was. “Ik nam meteen ontslag. Ik ging weer solliciteren bij allerlei tv-bedrijven, bij de Avro, de Tros, KRO, NCRV, noem maar op.” 

Uiteindelijk nam IDTV hem aan als kandidatenbegeleider bij Lingo. Hij was al lang blij: voorheen werd hij steevast afgewezen. “Mijn broertje was me net voor. Als ik later ergens auditie voor deed hoorde ik altijd: we hebben al een Boszhard. (…) Misschien vonden ze me niet goed genoeg, was het een excuus.”

Inmiddels is hij al geruime tijd succesvol als presentator, al is hij nog lang niet zo bekend als zijn broer. Dat merkte hij bijvoorbeeld toen Erica Terpstra hem ooit eens aankondigde in Zappsport. “Ze zei: ‘Jongens en meisjes, hier komt jullie nieuwe presentator. Hier is… Carlo…. Borsato!’ Helemaal niets goed, haha. Ach.”

Is hij niet jaloers op Carlo? “Op zijn directheid en aanpak wel. We hebben ooit samen een auditie gedaan voor een rol als showmaster. Ik stond binnen vijf minuten buiten, hij bleef een uur. Carlo zei gewoon: ik ben de allerbeste televisiepresentator die er is. Ik zou mezelf ook wel zo willen verkopen.”

“Wat hij doet, vind ik heel goed. Maar ik ben zés jaar ouder, hè. Ik ben wel iets meer dan de broer van.”

Leren presenteren op TV? TVColege