Paul versus Wilfred

Online: 07-07-2018.
Paul de Leeuw vindt de kritiek van Wilfred Genee dat hij vergane glorie is en hij op televisie steeds maar. . . . . .  weer in herhaling valt niet terecht. Dat laat de presentator, die dit jaar overstapt van BNNVARA naar RTL 4, weten op Twitter. Tot het jaar 2008 was De Leeuw een zeer succesvolle tv-presentator, maar in dit jaar hielp de introductie van Ik Hou Van Holland op RTL 4 hem finaal de afgrond in. Daarna is hij nooit meer echt succesvol geweest op televisie, ondanks de vele pogingen.

Nu stapt De Leeuw over naar RTL, maar Genee is niet onder de indruk. De presentator zei: “Ik heb een beetje het gevoel dat hij op is, heel eerlijk gezegd. Hij doet altijd hetzelfde kunstje.”

De Leeuw vindt dat onterecht, vooral na wat hij vorig jaar heeft laten zien met Lekker Laat. “Had het gevoel dat lekker laat vorig jaar wel weer iets nieuws en energieks had. Het enige wat ik kan doen is bewijzen er nog wel toe te doen…”

De presentator wordt op Twitter gesteund door columnist Jan Dijkgraaf en oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk. “Waarom niet iets meer respect voor een van de grootste televisiemakers van Nederland?“, zegt Van Dijk. En Dijkgraaf: “Sowieso, handen af van Paul de Leeuw.”