Art Rooijakkers & Twan

Online: 06-07-2018.
Art Rooijakkers vindt het best wel gek dat de man die hem binnenhaalde bij RTL, Erland Galjaard, zo snel na. . .. . .  de contractondertekening vertrok. Dat heeft hij gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. Galjaard heeft Rooijakkers weggehaald bij Avrotros. “Daar heb ik contact mee gehad, ja. Daar ging ik dan koffie mee drinken. Ook wel met andere commerciële omroepen. Dan praat je over wat de plannen zijn en hoe de komende jaren eruitzien als je blijft en als je overstapt.“

Kort daarna vertrok Galjaard bij RTL. “Dat is wel bijzonder. Ik heb gesprekken gevoerd met iemand die er vervolgens vandoor gaat. Dat geldt ook voor Twan Huys.”

 

Hoe wist Galjaard hem over te halen? “Ik ben lang in gesprek geweest met RTL en ook met AVROTROS. Wie is de Mol is een belangrijke factor om te blijven, maar uiteindelijk is één programma niet genoeg om ergens te blijven volgens mij. Voor mij was het zo dat ik het gevoel had dat ik bij RTL iets totaal anders kan gaan doen dan ik tot nu toe gedaan heb. Dat vind ik een voorrecht. Ik ben nu begin veertig en hoe vaak maak je het mee in je leven dat je een compleet nieuw hoofdstuk kunt beginnen. Ik zit er nu zeven jaar en als ik was gebleven dan ga je consolideren.”

Was het niet gewoon de zak met geld van RTL? “Ik krijg wel meer betaald dan bij de publieke omroep. Maar dat was voor mij de achterste reden. De belangrijkste reden was de nieuwe energie.”

De presentator houdt er rekening mee dat hij Wie is de Mol misschien wel gaat missen. “Misschien wel. Het is een prachtprogramma en een icoon van de Nederlandse televisie. We hebben nu het negentiende seizoen opgenomen, dat is niet niks. Om daar het gezicht van mogen te zijn is buitengewoon eervol. Tegelijkertijd heb ik het al zeven jaar gedaan en ben ik toe aan iets fris.”

Hopelijk voor Rooijakkers krijgt hij bij RTL niet te maken met een flop, want daar kan hij moeilijk mee omgaan. Zo zag hij het programma Operatie NL Fit gigantisch floppen op NPO 1.

“Ik werd er heel chagrijnig van. We wisten na drie weken al dat het niets werd en toen moesten we nog zeven weken door. Je merkt dat mensen prikkelbaar worden. Ik voelde me er ook heel ongemakkelijk. Ik moest in de studio staan met mensen die bezig waren om fitter te worden. Ik werd bij hen gezet terwijl ze voor de jury op een weegschaal werden gezet. Dat vond ik ongemakkelijk en dat droop uit elke porie van mijn lijf.”