Studio 100 & Talpa

Online: 13-06-2018.
De Vlaamse kinder-tv-gigant Studio 100, bekend van onder meer K3, Kabouter Plop, Samson & Gert en. . .. . . Maya de Bij, ziet een samenwerking met het Talpa TV van John de Mol best zitten. “Absoluut, wij werken graag met iedere mediapartner, dus dat zou ik graag met hem bespreken“, zegt directeur Hans Bourlon van Studio 100 tegen Spreekbuis. Lange tijd had Studio 100 een nauwe relatie met de TROS, maar: “De rol van de omroepen is de laatste jaren veranderd en dus ook onze relatie.”

Studio 100 heeft nauwelijks nog contact met de TROS. “Dat verloopt nu voornamelijk via NPO die de aankoop centraliseert, maar Zapp en Zappelin blijven inderdaad belangrijke partners voor onze merken, denk maar aan K3, Kabouter Plop, Wickie, Maya, Heidi en Bumba.”

 

Naast de bekende Studio 100-catalogus beschikt het bedrijf tegenwoordig ook over de catalogus van een Duitse gigant met titels als Pipi Langkous en Lassie. “Totaal zo’n 17.000 halve uren. Hiermee hebben wij de grootste onafhankelijke catalogus met kinderprogramma’s ter wereld.”

“Programma’s uit deze (onafhankelijke) catalogus verkopen wij nog altijd, veel materiaal stamt uit de jaren zeventig en tachtig, aangevuld met nieuwe producties uit onze animatiestudio’s. We kunnen John de Mol, en andere partijen, duizenden uren materiaal bezorgen.”