LGBTQ+-

Online: 15-05-2018.
Rita Ora (27) heeft bevestigd dat ze biseksueel is.. . . .  In haar nieuwe single ‘Girls’ suggereerde de zangeres al dat ze op zowel mannen als vrouwen valt, maandag gaf ze via sociale media uitsluitsel nadat ophef was ontstaan over het nummer.

“Ik heb relaties gehad met vrouwen en mannen”, schreef Rita, die Girls haar “persoonlijke reis” noemde. Ze omschrijft het nummer, dat ze opnam met Bebe Rexha, Charli XCX en Cardi B, als “een accurate weerspiegeling van een oprechte levenservaring”. Rita zingt onder meer dat ze soms met meisjes wil zoenen als ze rode wijn op heeft. Over die tekst ontstond ophef op sociale media, omdat de zangeres zou suggereren dat alcohol noodzakelijk was voor een vrijpartij met hetzelfde geslacht.

“Het spijt mij als ik iemand pijn heb gedaan met dit nummer. Ik zou nooit expres iemand uit de LGBTQ+-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en zoekenden) of iemand anders pijn doen.” Rita hoopt dat haar fans leren “net zo trots op zichzelf te zijn als ik leer te zijn”. “Ik ben dankbaar dat mijn fans me leren van mezelf te houden.”

Rita sluit haar bericht af met de boodschap dat ze zich gedurende haar hele carrière heeft ingezet voor de LGBTQ+-gemeenschap en dat ze dat ook altijd zal blijven doen.