Eurovisiesongfestival Gek

Online: 13-05-2018.
De man die het Eurovisie Songfestival in Lissabon probeerde te verstoren, heeft eerder overlast veroorzaakt tijdens tv-uitzendingen. Britse media melden dat het gaat om een man die zichzelf 'DR ACtivism' noemt.

Eerder bestormde hij het podium tijdens de uitreiking van de Britse National television awards en tijdens een uitzending van de Britse The voice in 2017. Ook zou hij een talkshow hebben verstoord.

De man rende zaterdag het podium op tijdens het optreden van de Britse zangeres SuRie en pakte haar microfoon af. "Voor de nazi's van de Britse media. Wij eisen vrijheid'', riep de man volgens The Sun. SuRie was duidelijk geschrokken door het incident, maar ze maakte haar lied toch af. Het is niet precies duidelijk waar de man, die zichzelf een activist noemt, voor staat.

De Portugese krant Diario de Noticias meldt dat beveiligers van het festival de man afvoerden en overdroegen aan de politie. '

SuRie kon haar lied afmaken. Ze was duidelijk geschrokken, maar zong toch door.

Aanvankelijk was het niet duidelijk wat er moest gebeuren: opnieuw zingen of niet? Spanje mocht dat in 2010 ook toen het optreden werd verstoord.  De EBU, de organisatie achter het Eurovisiesongfestival, gaf SuRie de kans haar optreden over te doen. Ze mocht nogmaals optreden aan het eind van de finale. Dat wil ze zelf niet. “SuRie en haar team zijn bijzonder trots op haar optreden”, liet de Britse delegatie via Twitter weten. Zij zien “geen enkele reden” om nogmaals op te treden.

Ironisch genoeg schiet de zangeres bij de bookmakers wel plots omhoog: van plek 22 naar 13.