Het zal mis gaan

Online: 12-05-2018.
Jort Kelder gaat een aantal keer gruwelijk falen als presentator van het programma Buitenhof. . . . Dat zegt de presentator zelf in een interview met de VARAgids. Kelder valt komend seizoen een jaar in voor Pieter Jan Hagens, die op wereldreis is. Een verrassende keuze. “De belangrijkste reden voor mij om Buitenhof te willen doen, is gewoon platte nieuwsgierigheid. Laat al die hoge dames en heren en geleerde types mij maar eens uitleggen hoe het zit“, zegt hij er zelf over.

Het gaat uiteindelijk maar om een jaartje en hij is slechts eens in de drie weken te zien, namens AVROTROS. De andere weken worden gepresenteerd door Diana Matroos (VPRO) en Paul Witteman (BNNVARA).

 

Kelder denkt dat het daadwerkelijk bij een jaartje blijft. “Ik moet nog zoveel leren en ben daarnaast slechts een wisselspeler bij Buitenhof. Pieter Jan, de vaste AVROTROS-presentator, maakt een wereldreis en zal daarna, neem ik aan, lekker fris gewaaid weer aan tafel plaatsnemen.”

“Voor mij is het vooral een leerschool. Het zal een paar keer gruwelijk misgaan, dat beloof ik. Maar ik ga voor een paar slimme vragen die hopelijk elegant langs m’n huig rollen. En dan zien we wel.”