Charlie Heaton heeft spijt

Online: 12-03-2018.
De 24-jarige Charlie Heaton, beter bekend als Jonathan Byers in de Netflixserie Stranger Things, miste vorig jaar oktober een première van de succesvolle serie omdat hij op het vliegveld van Los Angeles werd betrapt op sporen van cocaïne. . . . Bijna een half jaar later blikt hij terug, met spijt.

,,Het ging zo snel. Het is echt 'fucking aweful' allemaal",  zegt de Britse acteur over het incident in een interview met het Amerikaanse modetijdschrift Flaunt Magazine. Heaton is geschrokken van de impact van het gebeuren, ook omdat hij naar eigen zeggen erg moest wennen aan zijn plotselinge beroemdheid. ,,Ik heb me heel kwetsbaar gevoeld, het maakt een enorme inbreuk in je privé- en in je werkleven. Ik geneer me er erg voor." Daarbij was Heaton erg bang dat hij zijn baan zou verliezen, maar kort geleden werd bekend dat de acteur ook in het derde seizoen van de Netflix-serie te zien is.

De opnames voor dit derde seizoen beginnen binnenkort in de Verenigde Staten. Het zal de eerste keer zijn sinds de acteur met sporen van cocaïne op zijn rugzak weer het land in komt. De toegang tot de VS werd hem tot op heden geweigerd.

De acteur uit Bridlington, East Yorkshire, viel in oktober 2017 door de mand toen een speurhond aansloeg op zijn tas, terwijl hij door US Custums wilde gaan om de première van het tweede seizoen van Stranger Things bij te wonen. Na het ontdekken van de sporen is hij direct op de eerste vlucht terug naar Londen gezet. Bij thuiskomt is het incident afgehandeld met de Britse justitie. Omdat Heaton geen strafblad heeft gekregen, mag hij de Verenigde Staten weer in.