Stoppen met Wiet

Online: 13-02-2018.
Artiest Ronnie Flex zat maandag in De Wereld Draait Door om te praten over de Edison Pop Awards. . .. . , samen met enkele andere genomineerden. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk was echter ook wel benieuwd hoe het afkicken hem vergaat. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Niewkerk wilde weten hoe het met Flex gaat. “Ronnie, van een heel andere orde: hoe gaat het met je? Ik kan je volgen, iedereen kan je volgen, als het gaat om de poging om van het wiet roken af te komen.”

Flex doet het goed. “Zeker, ik ben nu een maand lang gestopt met wiet roken. Het gaat veel beter. Ik ben veel actiever, dus ik ben super blij. Je kunt wel zeggen dat ik tien jaar verslaafd was.”

Hij heeft het idee dat veel mensen hem steunen. “Ik krijg super veel support. Ik had helemaal niet verwacht dat het zo groot zou worden in de media als dat het is geworden. Als ik nu naar mijn Instagram of Facebook ga, dan zie ik alleen maar lieve berichtjes van mensen. Ik zie dat het heel veel mensen heeft geholpen, dus ook jonge mensen.”

Sommigen zien in Flex een voorbeeld voor andere jongeren die ook blowen. Van Nieuwkerk verzocht Flex om hen wat afkicktips te geven. “Die jongen mensen zitten nu te kijken (?, red.), die denken: hoe heeft hij dat aangepakt?”

Flex: “Het is de keuze maken hoe het te doen. Ik moest weggaan uit Rotterdam, mijn thuisstad. Ik stopte van de een op andere dag.”

Hij mist de wiet niet. “In de tijd dat ik gestopt ben heb ik voor mijn gevoel al vier nieuwe hits gemaakt. Het gaat veel beter.”

Van Nieuwkerk: “Een maand is wel kort. Denk je: dat monster heb ik achter me gelaten of is het nog oppassen?”

Flex: “Ik heb zelfs een jointje gevonden in een oude jas die ik al een jaar niet had gedragen, maar die heb ik weggegooid.”

Tafeldame Fidan Ekiz gaf aan trots te zijn op Flex. “Je helpt er zo veel jongeren mee, dus het is een belangrijk signaal dat je afgeeft.”