Ontmaskerd

Online: 12-01-2018.
Voor het eerst in drieënhalf jaar gaat Alberto Stegeman weer zélf undercover; vanavond lanceert hij op SBS 6 zijn nieuwe typetje Eddie Meijer, waarmee hij infiltreert in zieke werelden om misstanden aan de kaak te stellen. . . . Uit angst om herkend te worden heeft hij jarenlang zijn collega’s laten infiltreren, maar nu durfde hij het weer aan. “In de zeven afleveringen die in een half jaar zijn opgenomen, is het voor 98 procent goed gegaan“, zegt de tv-ster vandaag in De Telegraaf.

Eén keer ging het volgens Stegeman goed mis. “Een keer was er iemand die de situatie verdacht vond of dacht mij te herkennen. Er ontstond een enorme confrontatie, waarbij ik mij van mijn vermomming ontdeed.”

Het valt Stegeman reuze mee dat het slechts één keer echt niet gelukt is. “Vooraf was ik toch wel bang dat het vaker mis zou gaan. Maar het is gelukt oplichters zelf op te lichten.”

Overigens is het voor de vaste kijker wel even wennen dat Undercover in Nederland vanavond te zien is, en niet op de vertrouwde zondagavond. “SBS 6 heeft de programmering op een andere manier ingevuld. Ik hoop dat de kijkers met mij meeverhuizen.”

In de eerste aflevering, om 21.30 uur op zender, gaat Stegeman in zijn rol als Eddie undercover als pooier in de schrijnende wereld van de jongensprostitutie.