Seksuele agressie bij vrouwen

Online: 11-01-2018.
Catherine Keyl vindt het onterecht dat de #MeToo-discussie in de media alleen maar over seksueel overschrijdend gedrag van mannen gaat.. . . ..  De tv-legende wijst op de sterke stijging van seksuele agressie bij vrouwen. Dat is te lezen in haar column in De Telegraaf. Keyl begrijpt dat de omstreden uitspraak van Jort Kelder dat vrouwen bij hem zouden aandringen om verkracht te worden – hij corrigeerde zich direct erna – onhandig was, maar er zit wel een kern van waarheid in, stelt ze.

Kelder wilde vooral zeggen dat ook vrouwen zich steeds actiever gedragen op seksueel gebied en dat klopt volgens Keyl. Zelf heeft Keyl partners gehad die zonen hadden die te maken hadden met seksuele agressie van vrouwen.

Ze citeert wat één van deze jongens tegen haar zei: “Laatst kwam ik uit school toen ze me stond op te wachten. Ik moest en zou mee naar de bioscoop, waar ik geen zin in had. Ze zeurde net zo lang tot ik toch mee ging. In de bioscoop greep ze me in mijn kruis en zei dat ze verliefd op me was. Ik zei: ’Sorry, ik niet op jou.’”

Deze jongen kende ‘nog tien’ van die meisjes, aldus Keyl. Zijn broertje heeft er ook last van; hij dreigt vrouwen in elkaar te slaan als ze hem niet met rust laten. De tv-diva: “Intussen hebben ze geen van beiden een partner. Ze zijn als de dood voor agressieve vrouwen geworden.”

Keyl vindt het verschrikkelijk. “Ietsje meer respect voor de keuze van een man zou geen overbodige luxe zijn. Want zoals het er nu voorstaat zijn er twee leuke jongemannen verloren voor het vrouwelijk geslacht. Zonde.”