Soof in Amerika

Online: 14-11-2017.
Er komt een Amerikaanse remake van Soof. . . . Initiatiefnemer is Dan Karaty, de choreograaf annex jurylid die in de Nederlandse films de rol speelt van Jim Cole.

Eerder was bekend dat de Amerikaan de rechten had gekocht om de film te produceren. Dat gaat er nu van komen, stelt Karaty. ,,Soof in Amerika, dat gaat werken”, is hij overtuigd. ,,De film is uniek, het verhaal kan overal verteld worden. Misschien dat er een paar dingetjes veramerikaniseerd moeten worden, maar het geld is er, het script is klaar, nu de acteurs nog en dan kunnen we snel beginnen."

Hij heeft wel namen in zijn hoofd voor de hoofdrollen die hier in Nederland gespeeld worden door Lies Visschedijk (Soof) en Fedja van Huêt (Casper). ,,Ik kan daar niets over zeggen. En of ik zelf meespeel evenmin”, aldus Karaty die in Nederland ook in de jury zit van onder andere Holland’s got talent.

Televisieserie

Na de twee bioscoopfilms van Soof start Videoland op 24 november de televisieserie Soof: een nieuw begin, die later ook op RTL is te zien. Producent Millstreet heeft al aangekondigd dat daar ook een tweede reeks van komt. Wanneer de Amerikaanse Soof in de bioscopen is te zien, is nog niet bekend. Karaty: ,,Maar ik ga er vanuit: snel.”