Je bent prima

Online: 13-11-2017.
RTL 4 vindt Hannelore Zwitserlood niet te dik voor televisie. Dat heeft de zender laten weten aan de presentatrice. . . . toen ze gevraagd werd voor Koffietijd en 5 Uur Live. Het lichaam van Zwitserlood is bovengemiddeld zwaar, terwijl de meeste presentatrices op televisie slank zijn. Toch werd ze gevraagd om Radio 538 in te ruilen voor televisie. “Ik heb mezelf wel even afgevraagd of ik niet te dik was voor televisie. Ik dacht altijd dat je daar slank voor moest zijn“, geeft de presentatrice aan in De Telegraaf.

Ze was ervan overtuigd dat dikke mensen niet op tv horen. “Dat heb ik ook gevraagd aan andere mensen: ‘Vinden jullie me niet te dik?’ Maar iedereen zei: ‘Joh, daar hebben we helemaal niet op gelet.‘”

De moeder van Zwitserlood vindt het echter niet zo prettig om dikkere lichaamsdelen in beeld te zien. “Mijn moeder belde na een uitzending: ‘Hannelore, dat met die korte mouwen moet je niet meer doen…'”

Buiten de focus op uiterlijk om is Zwitserlood heel gelukkig met haar tv-loopbaan. “Verder vind ik het hartstikke leuk om mee te praten in 5 Uur Live. En ook om eens met vrouwen te werken. Ik heb altijd tussen de mannen gezeten en radio-dj’s kunnen behoorlijk haantjesgedrag vertonen. Het is leuk om een keer over mijn kinderen te kunnen praten met mijn collega’s.”

Inmiddels is Zwitserlood helemaal weg bij Radio 538. “Voortaan zit ik vijf dagen per week bij 5 Uur Live en minstens één ochtend per week bij Koffietijd.”