Jort & John

Online: 12-11-2017.
Jort Kelder verheugt zich vooral op de confrontatie met John de Mol tijdens het veelbesproken evenement ING Business Boost Live. . .. , dat op 29 november plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Het ING-event, dat in het nieuws is door het afzeggen van spreker Kevin Spacey, is een bijeenkomst van zakelijke grootheden over de hele wereld. Naast De Mol zijn daar ook types als YouTube-oprichter Chad Hurley en Coolblue-topman Pieter Zwart aanwezig.

Maar naar wie kijkt Kelder, die spreekstalmeester is van het ING-evenement, nou het meest uit? “Ik wil John de Mol eigenlijk wel een beetje kietelen. Dat wordt wel eens tijd dat hij aangepakt wordt.”

 

Kelder wil De Mol stevig aan de tand voelen. “Iedereen weet wie John de Mol is, maar wat weten we nou precies van hem en hoe hij dat doet? Het is een kerel die toch heel weinig fouten heeft gemaakt en bijna alles altijd goed heeft gedaan in zaken.”

“Misschien is hij wel veel aardiger dan de mensen denken, want hij heeft best een beetje het imago van een harde zakenman. En dat terwijl Joop altijd soft en lief is en prijzen af komt halen. Ik vind het wel interessant.”

Het wordt hoe dan ook een bijzonder evenement, denkt Kelder. Alleen al omdat het in Ahoy Rotterdam is. “Dat is voor een ondernemersbijeenkomst best uniek. Het is eigenlijk gewoon een sportstadion.”