Wie is de Mol 2018

Online: 12-11-2017.
Olcay Gulsen en Ron Boszhard zijn twee van de kandidaten van Wie is de Mol 2018. . . . , een van de grootste hits van de NPO. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een korte Mol-special na het Achtuurjournaal op NPO 1. Maar liefst 1,8 miljoen mensen zagen hoe de nieuwe Mol-kandidaten werden onthuld. De andere bekende namen die meedoen zijn NOS-ster Simone Weimans, zanger Ruben Hein, BNN-gezicht Jan Versteegh en cabaretier Emilio Guzman mee.

De laatste kandidaten, wat minder bekend, zijn zangeres Bella Hay, filosofe Stine Jensen, actrice Loes Haverkort en tekenaar Jean-Marc van Tol.

Mol-host Art Rooijakkers presenteerde de bekendmaking. “Ze zijn goed voorbereid, hebben vorige seizoenen gekeken en hebben hun eigen spelstrategie al bepaald. Met andere woorden: ze zijn er klaar voor.”

Elke BN’er hield een kort verhaaltje. “Mijn strategie is om te kijken hoe mensen in het spel zitten en daarbuiten, want daarin kan je vaak zien dat mensen anders zijn. Dat zou kunnen betekenen dat de Mol zich daardoor verraadt“, zei Boszhard bijvoorbeeld.

En Weimans: “Ik ben natuurlijk journalist. Die proberen de waarheid boven tafel te krijgen. En in Wie is de Mol gaat het natuurlijk over leugens. Ik denk dat het vak wat ik uitoefen mij wellicht gaat helpen bij het ontmaskeren van de Mol.”

Jan Versteegh: “Ik ga die Mol vinden. Mark my words.”