SBS 6 wisselt Rik voor Kim

Online: 11-11-2017.
 Rik van de Westelaken wordt ingeruild voor Kim-Lian van der Meij als host van de SBS 6-quizshow 5 Golden Rings. . . . Dat maakte de presentatrice vrijdagavond bekend voor de camera van Shownieuws. Van der Meij, die nooit echt is doorgebroken als tv-ster maar desondanks vastgeplakt zit aan het tv-scherm, verheugt zich op deze nieuwe prime-time-klus bij de familiezender. “Ik ben ontzettend blij om te melden dat ik het tweede seizoen van 5 Golden Rings mag gaan presenteren.“
 
Ze is op zoek naar kandidaten. “Ik ben op zoek naar héél leuke kandidaten voor 5 Golden Rings, dus ben jij gek op spelletjes, heb je een goede algemene kennis en wil je graag met je buurman, je buurvrouw, je vriend, je vriendin of met je postbode meespelen en heel veel geld winnen, geef je dan op als kandidaat. Dat lijkt me hartstikke leuk!”
 
SBS 6 laat weten dat ze voor Van der Meij heeft gekozen omdat 5 Golden Rings komend seizoen meer het echte spelshow-gevoel moet hebben. De zender benadrukt dat de presentatrice ruime ervaring heeft op dit gebied, bijvoorbeeld met Zullen We Een Spelletje Doen.
 
Een woordvoerder: “We zijn heel blij dat Rik de eerste serie heeft willen doen maar Rik is op dit moment het gezicht van Team Vermissingen en is bezig met de ontwikkeling van andere programma’s.”
 
Afgelopen lente werd al duidelijk dat Van de Westelaken niet zo zeker was over zijn toekomst bij het programma. In de lente zong de naam van Winston Gerschtanowitz rond als de nieuwe host.
 
Gerschtanowitz zei toen: “Daar weet ik in elk geval nog niets van. Het zou goed kunnen, laat ik het zo zeggen, want ik vind het een leuk programma, maar het is gewoon Rik zijn programma.”