Duivelse agenda’s

Online: 10-11-2017.
Samantha ‘Barbie’ de Jong stopt per direct met haar televisiewerk. Ze voelt zich zwaar misbruikt. . . .  door tv-producent Warner Bros en tv-zender RTL 5. Dat laat ze weten in een afscheidsinterview in weekblad Story. De Jong voelt zich zwaar gebruikt en verwijt het mede deze partijen dat ze nu in de bijstand zit. “Ik zeg wat ik denk. Dat hebben RTL en productiemaatschappij Warner Bros aan zichzelf te danken. Dan hadden ze me al die jaren maar níet zo moeten misbruiken.“

Ze is kapotgemaakt voor tv-amusement, meent De Jong. “Het wordt hoog tijd dat de waarheid boven tafel komt. De tv-zender en de productiemaatschappij hebben mijn leven laten ontsporen. Ik voelde me net een pop. Wilden ze op tv een ‘hysterische Barbie’ dan maakten ze me zo overstuur dat ik vanzelf door het lint ging. En als ze een ‘vrolijke Barbie’ wilden, beloofden ze mij hemel en aarde.”

De Jong moest doen wat de tv-makers zeiden, meent ze. “Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Echt, hoor. Ik had op het laatst het gevoel dat ze me gekocht hadden. Ik mocht niets, kon nooit iets goed doen. En o wee als ik iets weigerde. Dan zwaaiden ze met het tv-contract.”

Steeds weer tekende ze bij, vanwege de beloftes die er gedaan werden aan de realityster. Dat gebeurde ook voorafgaand aan de huidige achtste serie. “Omdat ze me hadden wijsgemaakt dat ik een winkeltje kreeg als ik deze serie tot een goed einde zou brengen. Ze wisten dat het al jaren een droom van me is om mijn eigen winkeltje te hebben.”

De Jong deed daarom maar wat de makers zeiden, maar het winkeltje kwam er nooit. “Het is de meest leugenachtige serie van allemaal. Ik denk dat negentig procent in scène is gezet, of gemanipuleerd.”

Door slechte vrienden is De Jong al haar geld nu kwijt en er is niemand die haar bijstaat. “Sinds de laatste tv-opname erop zit, heb ik nooit meer iets van RTL of de productiemaatschappij gehoord. Ze weten als geen ander hoe moeilijk ik het heb en hoe ik hun steun kon gebruiken.”

En haar manager Jake Hampel dan? “Die komt er bij mij nooit meer in. Hij heeft me tegen iedereen opgezet. Sinds de tv-camera’s de deur uit zijn, heb ik ook hem niet meer gehoord of gezien. Alle bloedhonden hebben het zinkende schip verlaten.”

Inmiddels kan Barbie zelfs haar lease-autootje niet meer betalen. Hoe dan ook wil ze nooit meer op tv. “Geef mij maar een wereld waarin mensen het hart op de tong hebben, in plaats van al die types met hun duivelse agenda’s die je elke dag geestelijk verkrachten.”

Reactie RTL
RTL reageert geschrokken op de uitlatingen van Barbie. “Samantha heeft nooit eerder dit soort gevoelens met ons gedeeld. Wij herkennen ons niet in het beeld dat in de Story wordt geschetst en vinden het belangrijk om zo snel mogelijk met Samantha zelf in gesprek te gaan“, meldt de zender aan Shownieuws.