Roast of Giel Beelen

Online: 10-11-2017.
Comedy Central heeft Giel Beelen gestrikt voor de langverwachte tweede Nederlandse editie van. . . ..  ‘The Comedy Central Roast of…’. De uitzending is op woensdag 13 december om 20.30 uur. Dat heeft de humorzender vandaag laten weten. In The Roast wordt een  BN’er afgekraakt door een reeks van collega’s en rivalen. De eerste editie was vorig jaar met Gordon en trok maar liefst 464.000 kijkers lineaire livekijkers. Daarmee is het nog altijd de meest bekeken uitzending op de humorzender ooit.

Nu is Giel Beelen aan de beurt. “Onder leiding van een messcherpe Roast Master krijgt Giel Beelen het vuur aan de schenen gelegd door zijn ‘frenemies’, bestaande uit een panel van bekende Nederlanders die zich zijn collega’s, vrienden en vijanden noemen.”

 

Echter, geen hoor zonder wederhoor. “Het vuur wordt extra opgestookt wanneer Giel Beelen aan het einde van de show zijn vlijmscherpe repliek mag geven.”

Giel Beelen heeft er zin in: “Ik vind het onwijs tof en een hele grote eer. Het is te gek dat Comedy Central het lef heeft gehad om de traditie te starten om elk jaar een Roast te houden en ik ben heel trots dat ik de tweede Roastee ben die plaats mag nemen op die erestoel.”

Comedy Central-baas Judith Peters is blij met de medewerking van Beelen. “Gordon was vorig jaar de gedroomde eerste Nederlandse ‘Roastee’. We hebben toen als Comedy Central laten zien dat we de internationale show van The Roast of…kunnen evenaren en hebben hiermee de lat voor onszelf direct hoog gelegd.”

“In Giel Beelen zien wij de ultieme kandidaat voor deze tweede editie. Hij zoekt grenzen op, maar gaat er des te vaker overheen. Deze keer zonder excuses. Een schone taak voor het Roast panel om hem eens op het grillrooster te leggen en er een memorabele tweede editie van te maken.”

Wie de eervolle rol van Roast Master vervult en wie plaats gaan nemen in het Roast panel, maakt Comedy Central binnenkort bekend.

The Comedy Central Roast of Giel Beelen is op woensdag 13 december om 20.30 uur te zien op Comedy Central. De productie van deze tweede editie is ook dit jaar in handen van MasMedia.