Televizier Talent Award

Online: 13-10-2017.
Marieke Elsinga heeft de Televizier Talent Award gewonnen. Ze versloeg daarmee Anna Nooshin en Özkan Akyol.. . . . . Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Elsinga is nog maar heel kort een bekende Nederlander. Vorig jaar volgde ze Luuk Ikink op als sidekick van RTL Late Night en dit seizoen maakte ze de overstap naar RTL Boulevard, waar ze recentelijk is begonnen. Ze reageerde zeer enthousiast. “Ik kijk dit al jaren op televisie en dan was het mijn grootste droom om hier te staan.”

Elsinga bedankte allerlei mensen. “Dit is een droom waar je hard aan werkt met de mensen om je heen. Allereerst Luuk Ikink: goed dat je hem gepeerd bent bij RTL Late Night. Toen kon ik er gaan staan. Het heeft me geen windeieren gelegd. Maar ook Iwan Reuvekamp van Qmusic. Je nam me als 25ste aan voor radio. En Carlo van Lienden, en RTL en Erland en Ellen. Dat jullie in mij geloofden als televisiemaker.”

 

Ze kwam daarna met een emotioneel verhaal. “Er is vanavond één iemand die ontbreekt en dat is Erik van Kampen. Hij was editor bij RTL Late Night en vorig jaar leerde ik hem kennen. Toen zei hij: ‘Marieke, volgend jaar pak jij die Televizier Talent Award, ik weet het zeker.’ Dat was Erik, hij was altijd positief en een ongelooflijke doorzitter. Maar hij vertelde mij toen ook: ‘Marieke, ik ben ziek, ik vecht al jaren tegen kanker.‘”

“We maakten samen een afspraak: als ik genomineerd zou worden dit jaar, dan zou hij met mij meegaan als date over de rode loper. Ik heb Erik laten weten dat ik genomineerd ben en ik wilde hem en zijn vrouw Ilse meenemen. Ze zouden er vanavond zijn, maar anderhalve week geleden is Erik overleden en hij kan er niet meer zijn. En kerel, onze afspraak om hem te winnen is gelukt gozer. Ik heb hem. Dank jullie wel.”

Velen vreesden dat Anna Nooshin zou winnen, het uithangbord van de leegheid van het bestaan. Zij heeft een grote online achterban.

Vorig jaar won ene Pip Pellens de prijs.