Bravo Georgina

Online: 17-06-2017.
D66-leider Alexander Pechtold vindt het goed dat Georgina Verbaan een PVV-georiënteerde meneer uit Pijnacker heeft aangepakt met naming and shaming. . . . . . Dat gaf de politicus vrijdagavond aan in Jinek. Verbaan las met verbazing een Twitter-gesprekje. “Net voor het eerst in mijn wijk een vrouw met hoofddoek zien lopen, ik woon hier al 27 jaar”, twitterde ene Harald. Daarop gaf Peter uit Pijnacker aan: “Meteen molesteren dat wijf. Sorry, maar het lijkt de enige manier te gaan worden voor ons.“

Weerzinwekkend, vond Verbaan, die Peter en zijn uitspraken deelde met haar 250.000 volgers. “Deze mensen bestaan. En wonen in ons land. Peter van der Kraan uit Pijnacker“, zei de actrice.

Direct onder haar berichtje werd bekendgemaakt waar deze Peter werkt: in de administratie van afvalbedrijf Avalex. Dat bedrijf zag zich na het berichtje van Verbaan genoodzaakt om zich van hem te distantiëren. “Wij –als Avalex- nemen hier volledig afstand van, het is een uitspraak van een individu. Wij staan hier absoluut niet achter en nemen dit zeer serieus.”

Pechtold vindt het een goede zaak. “Georgina Verbaan heeft vandaag op Twitter eens een keer iemand rondgetwitterd. Iemand had voor het eerst op straat iemand met een hoofddoek gezien – ik weet niet waar je dan woont als je dat voor het eerst ziet – en daar werd op gezegd dat die vrouw direct gemolesteerd moet worden.”

“Georgina heeft dat geretweet met zijn naam erbij. Als politicus zou ik dat niet heel snel doen, maar nu denk ik: nou ja, misschien dat zo iemand dan een keer schrikt en denkt: ik heb misschien honderd volgers, maar nu heb ik ineens een miljoen meeluisteraars.”

Nu zal Peter uit Pijnacker zelf wel met de dood bedreigd worden. Pechtold: “Helaas wel, ja.”

Bron: Mediacourant