Humor weg bij Late Night

Online: 16-06-2017.
Martijn Koning heeft zelf óók door dat zijn humoristisch bedoelde rubriek in RTL Late Night een aaneenschakeling is van grapjes waar alleen Humberto Tan om lacht. . . . . . Dat bleek woensdagavond tijdens de uitzending op RTL 4. Een beetje luchtigheid op televisie kan geen kwaad, maar het Luuk Ikink-virus slaat nu wel heel wild om zich heen. Koning zorgt als invaller van Marieke Elsinga voor een nieuw dieptepunt. Hij is hard op weg om de kampioen van de pijnlijke stiltes te worden.

Al aan het begin van zijn item ging Koning woensdagavond de mist in: zijn grapje over een dronken kameleon sloeg totaal niet aan. Het verveelde gelaat van Roos Schlikker dat daarna vol in beeld kwam zette de toon.

Daarna volgden pijnlijk stiltes na grapjes over de verjaardag van Donald Trump en een rockende opa. Verder trapte hij een open deur in over het leren van wiskundeformules. “Nu zet ik alleen nog maar een x aan het eind van een bericht. That’s it.”

Koning kon er zelf ook niet meer omheen: zijn humor werkt niet. Toen hij een item over lachgas aankondigde, zei hij: “Dat is helemaal in onder jongeren. Ik ben niet per se tegen lachgas. Sterker nog: soms wens ik dat het hier in de studio verplicht wordt gesteld.”

Later haakte hij nog in op de examenuitslagdag. “Toen ik vroeger zei dat ik comedian ging worden, werd ik uitgelachen. En nu lacht er niemand meer, dus.”

Over een paar weken is Marieke Elsinga weer terug bij RTL Late Night, tenzij ze Humberto Tan in de steek laat voor zes ton en een Tesla.

Bron: Mediacourant