Blekende houtskool

Online: 15-06-2017.
Het Omroep Max-programma Gezond Verstand heeft een plaats in de Kijkcijfer dag top 5 veroverd. 959.000 mensen keken naar de vierde show van Martine van Os . . . . . waarin ouderwetse keukenmiddeltjes voor verschillende pijntjes worden gepresenteerd.

Van Os ontmoette in de aflevering van gisteren onder meer de Belgische Soukaïna (23) die houtskool gebruikt om haar tanden wit te krijgen. Ze stampt het tot poeder, maakt het een beetje nat en smeert het dan op haar tanden. ,,Als je je mond spoelt met water, krijg je een stralende glimlach.''

Een panel van drie huisartsen was er niet helemaal weg van maar raadt het gebruik van houtskool ook niet af. ,,Het is een natuurlijk alternatief'', aldus Soukaïna.

Zeep
Ook de 75-jarige Trees was te gast, die zeep in haar bed legt om nachtelijke beenkrampen te verdrijven. En mevrouw De Callafon (88) heeft een recept tegen keelpijn dat al generaties meegaat.

Overigens stemden vorige week nog meer kijkers op de show af, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Toen zagen 1.184.000 mensen 'Een goudmasker tegen acné'.

Bron: AD