Mattie ontvriend

Online: 15-06-2017.
Mattie Valk heeft weinig vrienden over op de redactievloer van Qmusic. Alleen met de directie is hij dikke mik. Dat zeggen bronnen . . . . . tegen weekblad Weekend. Valk heeft zijn jarenlange vriendschap met zijn radiowederhelft Wietze de Jager ingeruild voor een solocontract bij Qmusic ter waarde van 600.000 euro per jaar en een Tesla. Al is die Tesla nu van de baan. “Die wil hij niet meer. Logisch ook, nu iedereen dit verhaal kent wil hij niet meer in zo’n auto rondrijden“, zegt een insider in het blad.

Zijn collega’s zijn deze ‘Judas’ beu, aldus de insider. “Hij was al niet de meest geliefde collega, maar nu is bijna iedereen echt klaar met hem. Mattie is alleen dikke vriendjes met de directie. Op de redactie zien ze hem liever gaan dan komen.”

Bij vergaderingen zou Valk een ongeïnteresseerde houding hebben en steeds naar zijn telefoon kijken. “Hij is totaal niet geïnteresseerd in anderen en alleen maar bezig met zichzelf en met sporten. Hij is gewoon niet gezellig. En wat hij nu gedaan heeft, achter de rug om van Wietze, kán gewoon niet.”

Bijtekenen zonder Wietze is gewoon niet cool, vinden zijn collega’s. “Zoiets doe je niet bij iemand met wie je al jarenlang zo nauw samenwerkt.”

Valk is gewoon verder gegaan met de Q-ochtendshow. Al moet hij erg de schone schijn ophouden, stelt de bron. “Als je ziet wat er in de studio allemaal binnenkomt aan negatieve sms’jes en berichten voor Mattie, daar lusten de honden geen brood van.”

Bron: Mediacourant